
Compania noastra ofera un serviciu de calitate privind paza si protectia bunurilor si valorilor prin personal specializat , acest serviciu fiind deservit de agenti de securitate selectionati, avizati, antrenati si dotati in conformitate cu Legea 333/2003.
Se asigura paza si protectie permanenta, 24 de ore din 24, 365 de zile pe an, cu personal inarmat sau neinarmat.
Personalul de paza este constituit din agenti de securitate, inarmati sau neinarmati, avizati si atestati conform legislatiei in domeniu Legea 333/2003, Legea 17/1996 si standardelor internationale. In general personalul de paza va avea urmatoarea organizare:
- Sef obiectiv;
- Sef tura;
- Receptioner;
- Agent de securitate .
Organizeaza zilnic serviciul de paza la nivelul ASL SECURITY SOLUTIONS.
Coordoneaza toate activitatile necesare pentru realizarea misiunilor prevazute in contractele de prestari servicii paza , respectarii normei prevazuta de legea 333/2003 , HG1010/2004 privind paza obiectivelor , bunurilor , valorilor si protectia persoanelor , precum si cresterea eficientei pazei bunurilor si valorilor , intarirea raspunderii personalului si prevenirea evenimentelor negative, prevenirea accidentelor de munca si a evenimentelor deosebite , precum si respectarii normelor prevazuta de catre legea 319/2006 si HG 1425/2006 , privind securitatea si sanatatea in munca .
Informeaza in mod oportun conducerea unitatii beneficiare si politia despre evenimentele privind activitatea de paza, tinand evidenta acestora.
Are obligatia sa colaboreze cu conducerea unitatii beneficiare, raportand in scris si la timp despre toate evenimentele petrecute in obiectiv, atat reprezentantului beneficiarului cat si conducerii societatii ASL SECURITY SOLUTIONS, pentru ca acestia sa stabileasca masurile necesare in cel mai scurt timp.
Este subordonat direct sefului de obiectiv , raspunde de organizarea serviciului de paza din obiectivul atribuit , verifica existenta registrelor/documentelor specificate in planul de paza si le completeaza conform consemnului particular , verifica si transmite prezenta confom planificarii zilnice a turei , verifica starea fizica si psihica a agentului de securitate , tinuta si se asigura ca dotarea agentului de securitate este in concordanta cu legislatia in vigoare , regulamentul intern si consemnul postului .
Pe timpul serviciului sau asigura buna desfasurare a activitatii de paza , verifica personal posturile de paza atribuite in obiectiv la intervale de timp bine stabilite , anunta in cel mai scurt timp seful ierarhic asupra plecarii din post ( din motive obiective ) a unui agent de paza si despre schimbarile efectuate asupra repartitiei agentilor pe posturile din tura respectiva , comunicand nominal modificarile survenite cat si evenimentele deosebite aparute in timpul serviciului de paza .
Consemneaza in scris in raportul de tura cat si in caietul de evenimente , mentionand data, ora cat si imprejurarile evenimentelor .
La cererea beneficiarului, asigura implementarea unui set strict de reguli de acces a vizitatorilor cat si a personalului, evidentiind fiecare accesare si iesire din obiectiv . La cererea beneficiarului va putea asigura si servicii conexe :
- supravegherea spatiilor utilitare;
- supravegherea parcarilor;
- supravegherea sistemelor video;
- supravegherea sistremelor de stingere a incendiilor .
Asigura activitati administrative : relatii vizitatori cat si receptie corespondenta .
Previne actele ilegale neconforme cu legile sau regulamentele in vigoare ( furt, vandalism, agresiune, atac terorist ) raporteaza fara intarziere acest gen de fapte sefului ierarhic , aplica ordinele primite de la acesta si diminueaza pe cat posibil efectele evenimentului petrecut . Dirijeaza traficul de persoane si de vehicule in incinta obiectivului , intampina si indruma, dupa caz, la cererea persoanelor si cu acceptul beneficiarului, care solicita acces intr-un obiectiv, impune respectarea regulilor si regulamentelor societatii beneficiare .
In viziunea ASL SECURITY SOLUTIONS agentul de securitate, in functie de specificul obiectivului si natura contractului presupune ,poate indeplini si alte atributii solicitate de catre beneficiar .
Dotarea agentilor de securitate pentru locul de serviciu se asigura de catre societatea noastra in raport de locatie, timp, anotimp si spatiu de desfasurare a activitatii, astfel:
- uniforma tip, adecvata sezonului, cu insemnele aprobate cu sigla „ASL SECURITY SOLUTIONS” sau costum civil insotit de ecuson de indentificare (numele si prenumele agentului si sigla „ASL SECURITY SOLUTIONS”);
- echipament de protectie , casca , vesta multifunctionala , cotiere, genunchiere ;
- statii emisie-receptie/telefon GSM;
- mijloace de semnalizare luminoasa/acustice;
- baston de cauciuc sau tomfa ;
- spray lacrimogen.
Dotarea enumerata poate fi adaptata in functie de cerintele beneficiarului, cum ar fi:
- caini de paza si patrulare special antrenati pentru aceste activitati ;
- sisteme de securitate adaptate fiecarei locatii in parte ;
- dispozitive electrosoc ;
- detectoare de metal ;
- arme de autoaparare cat si arme letale in conformitate cu prevederile legale ;
- sisteme de avertizare si alertare sonora .
Paza si protectia prin personal specializat se va executa in perimetrul obiectivului, la punctele de acces si in locuri vulnerabile din interior prin posturi fixe si posturi de patrulare. Structura dispozitivului de paza si protectie, respectiv numarul posturilor de paza, responsabilitatile si atributiile posturilor pentru obiectivele/locatiile societatii beneficiare a acestui serviciu, se vor stabili ulterior in baza evaluarii din teren, a planurilor de amplasament si a analizei factorilor de risc pentru a raspunde cel mai bine nevoilor de securitate corespunzatoare tipului de obiectiv al societatii beneficiare.
In opinia ASL SECURITY SOLUTIONS, indiferent de obiectivul si natura contractului de prestari servicii, activitatea de paza si protectie, contine doua aspecte distincte dar inseparabile:
- prevenirea;
- neutralizarea (interventia).
Din imbinarea celor doua forme de actiune - prevenirea si neutralizarea, in functie de necesitate si de aplicarea lor la momentul oportun, rezulta mult doritul concept de securitate.
Absenta uneia sau alteia din cele doua forme de actiune, duce in timp la alterarea sau anularea conceptului de securitate.
Indiferent de pregatirea si instruirea factorilor de decizie dintr-o societate, cei care aplica in mod concret prevederile conceptului de securitate sunt agentii.
Modul de actiune, al personalului de paza si protectie pe timpul efectuarii serviciului, va fi de asa natura incat sa nu depaseasca cadrul legal al drepturilor omului si proprietatii precum si cadrul legitimei aparari sau al starii de necesitate folosindu-se in acest scop de toate cunostintele teoretice si procedeele practice dobandite in cursul programelor de instruire.
In vederea sprijinirii agentilor din dispozitivul de paza se intervine prin echipaje mobile formate din agenti special antrenati si dotati si care au la dispozitie un mijloc de transport adecvat pentru a asigura serviciul de interventie rapida in permanenta 24 ore din 24.
La cererea beneficiarului, se poate asigura si serviciul de patrulare mobila, prin care se inspecteaza starea operativa a locatie/obiectivului atat in cadrul unui program prestabilit cat si aleatoriu, de catre un echipaj format din agenti de interventie.